Karaman’da Tarihi Eser Operasyonu

Karaman’da Tarihi Eser Operasyonu

Karaman'ın Başyayla ilçesinde jandarmanın durdurarak arama yaptığı motosiklette 47 parça tarihi eser ele geçirildi.

Karaman’ın Başyayla ilçesinde, jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği aramada bir motosiklette 47 parça tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kışla köyünde yaşayan M.A. isimli şahsın elindeki tarihi eserleri satmak amacıyla Mersin'in Anamur ilçesine götüreceği bilgisine ulaştı. Takibe alınan şahıs, motosikletle seyir halindeyken ekipler tarafından yakalandı. M.A.'nın üzerinde ve motosikletinde yapılan aramalarda, 47 adet çeşitli objelerden oluşan tarihi eserler ele geçirildi. Ele geçirilen eserler muhafaza altına alınırken, gözaltına alınan M.A., hakkında adli işlem başlatılmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber