Kar Yine Yağdı,talas’ta Kış Çalışmalar Yeniden Başladı

Kar Yine Yağdı,talas’ta Kış Çalışmalar Yeniden Başladı

Talas Belediyesi Kış Çalışmaları Ekipleri, mart ayıyla birlikte yeniden etkili olan soğuk ve kar yağışıyla beraber çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Talas Belediyesi Kış Çalışmaları Ekipleri, mart ayıyla birlikte yeniden etkili olan soğuk ve kar yağışıyla beraber çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. İlçe merkezi ve kırsalda yapılan tuzlama ve küreme çalışmalarıyla Talas'ın yolları gece gündüz açık tutuluyor.

Mart ayında etkisini yeniden etkisini gösteren kar yağışıyla birlikte harekete geçen Talas Belediyesinde kış çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 90 kişiden oluşan ekipler, faaliyetlerini 2 vardiya halinde sürdürüyor.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından belediye binası içinde 4 yıl önce özel olarak kurulan Kış Çalışmaları Koordinasyon Merkezinde yağışı ve hava sıcaklıklarını anbean takip eden ekipler, kar yağışının yoğunlaştığı bölgelere anında müdahale ediyor.

Kameralarla takip

Talas'ın 22 kırsal mahallesiyle birlikte ilçe merkezindeki ana arterlerini de gösteren kameraları izleyen ekipler, ulaşımın aksamaması adına gece gündüz nöbet tutuyor. Bir yandan kameraları takip eden ekipler diğer yandan da araçları uydu üzerinden izleyerek hızlı şekilde yönlendirmeleri sağlıyor.

6 adet bıçaklı tuzlama kamyonu, 2 adet greyder, 5 adet kepçe, 6 adet traktör, 3 adet büyük kepçe, 4 adet mini kepçe ve 2 adet kontrol aracı, 2 adet elle tuzlama aracı, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde vatandaşların ulaşımda sıkıntı yaşamamaları için yoğun olarak çalışıyor.

Kar Yine Yağdı,talas’ta Kış Çalışmalar Yeniden Başladı

Kar Yine Yağdı,talas’ta Kış Çalışmalar Yeniden Başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber