Japonya Büyükelçisi Niğde'de: "Hayatımda En Güzel Türk Yemeğini Burada Yedim"

Japonya Büyükelçisi Niğde'de: "Hayatımda En Güzel Türk Yemeğini Burada Yedim"

Japonya Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Niğde'de düzenlenen panel kapsamında kenti ziyaret ederek yöresel lezzetleri tattı ve şehrin tarihi ile doğal güzelliklerine hayran kaldığını ifade etti.

Niğde'de "Bir Asırlık Dostluk; Türk-Japon İlişkisi" konulu panele katılmak üzere şehre gelen Japonya Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Niğde'nin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldı. Ziyaret kapsamında Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i makamında ziyaret eden Büyükelçi, kentin hem şehircilik hem de kültürel zenginlikleri açısından etkileyici olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Takahiko, ziyaretin ardından yöresel lezzetlerin sunulduğu Tabal Gastronomi Evi'nde ağırlandı. Burada, Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu'nun da katıldığı yemekte, şefler tarafından hazırlanan Niğde'ye özgü yemeklerin tadına bakan Büyükelçi, gastronomi evinin mimarisi ve sunulan lezzetlerin kalitesinden övgüyle bahsetti. Takahiko, "Ankara ve İstanbul'da birçok Türk yemeği denedim, ancak burada yediğim yemekler hayatımda tattığım en güzel Türk yemekleri arasındaydı" dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise, Japonya Büyükelçisi Takahiko'ya Niğde'yi ve Tabal Gastronomi Evi'ni ziyaret ettiği, olumlu düşüncelerini paylaştığı için teşekkür etti

Japon Büyükelçi Takahiko’dan Tabal Gastronomi Evi’ne Övgü

Japon Büyükelçi Takahiko’dan Tabal Gastronomi Evi’ne Övgü

Japon Büyükelçi Takahiko’dan Tabal Gastronomi Evi’ne Övgü

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber