Bor Devlet Hastanesi’nde Ameliyatlar Başladı

Bor Devlet Hastanesi’nde Ameliyatlar Başladı

Bor Devlet Hastanesi'nde 2 Yıl Aradan Sonra Katarakt Ameliyatları Yeniden Başladı

Bor Devlet Hastanesi'nde Katarakt Ameliyatları Yeniden Başladı

Bor İlçe Devlet Hastanesi'nde cerrahi alet ve cihaz eksiklikleri nedeniyle 2 yıldır yapılamayan katarakt ameliyatları, eksik cihazların tamamlanmasının ardından yeniden yapılmaya başlandı.

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferhan Nalbantoğlu, 2 yıl aradan sonra ilk katarakt ameliyatını gerçekleştirdi. Dr. Nalbantoğlu, "Yusuf amca, solda az görme şikayetiyle bize başvurdu ve muayene sonucunda kendisine katarakt teşhisi koyduk. Bugün başarılı bir ameliyatla kataraktını alıp göz içi merceğini yerleştirdik. Yaklaşık 2 yıldır ekipman eksikliği nedeniyle ameliyatları yapamıyorduk, ancak artık ameliyatlarımızı gerçekleştirmeye başladık. Tüm hastalarımıza geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Bahadır Karaca, katarakt ameliyatı olan hastayı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Dr. Karaca, yaptığı açıklamada, "Ameliyat çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 2 yıldır cihazımız yoktu, yeni geldi ve ilk hastamız Yusuf amca oldu. Bor ilçesinde yaşayan vatandaşlarımız artık katarakt ameliyatı için sevk edilmeyecek" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber