Bir Gidişe Üzülmek ve Sevinmek!

Bir Gidişe Üzülmek ve Sevinmek!

Karaman'ın sevilen isimlerinden Ankara Karamanlılar Derneği Başkanı Veli Bozkır hayat arkadaşını kaybetti. O hüznü, Güler Pınarbaşı satırlara döktü.

Karamanlıların, Veli Bozkır'ın; "Sevgili eşim, hayatıma değer katan canım meleğim Belgin hanım hayata veda etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
Cenazemiz ikindi namazına müteakip Ankara'da Karşıyaka mezarlığına defnedilecektir." paylaşımı ile öğrendiği acı haberi sonrası Güler Pınarbaşı şu satırlarla hüznü paylaştı.

Pınarbaşı;

"Bu hafta yeni tanıdığım ve arkadaş olabileceğim diye sevinirken boyut değiştirdiğine üzüldüğüm ikinci kişi; Sevgili Belgin, Veli Bozkır'ın eşi. 

Sabah sabah haberi ilk okuduğumda çok alglıayamadım, annesi sandım. Sonra anladım ki, eşiymiş.

Üzüldüm.

Bir kere görmüştüm. İki yıl önce Karaman' da coşkuyla kutlanan Dil Bayramı'nda, birlikte bir ortamda ve ardından yemekte birlikteydik. Hepimiz, Karaman Tanıtım Platformu (KARTAP) çatısı altında buluşmuştuk.

Karaman dışından Dil Bayramımızı kutlamaya gelen Karamanlılar bir araya geldiğimizde, tanıyanlar birbirini kucaklar, tanımayanlar ise birbirini tanımaya çalışır. "Kimlerdensin?" sorusu cevabını arar. Veli Beyi önceden tanıyordum, uzaktan. Çaprazımda oturan Belgin Hanımla da gülümsedik birbirimize, yine uzaktan...

Karaman' a gelen şehir veya yurt dışı ikametli Karamanlılara yaşatılan ilk şey, özledikleri damak tadını hatırlatmaktır. Neredeyse ilk etli ekmek yedirilir. Şölen gibidir masa, sıra sıra ritüelleri vardır sunuşun. Şehrin ve dostlukların özlemi önce bu lezzetle taçlandırılır. 

O ortamda yemek sonrası Sevgili Belgin'le tanışmaya doğru giderken, hemen koluma girdi, beni tanıyormuş; abim Çağlayan' ı ve Fatmanur'u da sordu. Onlarla lise de aynı dönem çocuklarıymış. Ankara'daki Karamanlılar Derneği (KAREV) Başkanı'nın eşi olduğu için resmi bir tanışma olacağını düşünürken, samimiyetiyle sarılıverdik birbirimize... 

Sonra bekliyordum ki, bu güzel kalpli insanla, yeniden karşılaştığımızda kaldığımız yerden dostluğa doğru daha samimi devam edecektik. İşte bu yüzden üzüntüm var ya. 
Bugün Kaynak'a dönüşünü duyunca hem de sevindim itiraf edeyim.

İki yıldır cebelleştiği bir hastalıktan böyle kurtulmuştu belli ki. Hep derler ya vefatlarda olan ardında kalanlaradır. Ben ki, bir kere gördüğüm birinin gidişine böylesi üzülmüşsem, geride kalan ailesine, sevdiklerine ne demeli? 

Rahmet yağsın üstüne, geçişi kolay olsun Sevgilinin...

O tatlı gülümsemenle kalacaksın aklımda, yumuşacık enerjinin samimiyetiyle kucaklayışını da unutmayacağım. 

Güle güle Belgin, sonsuz sevgilerimle " ifadelerine yer verdi.

Karaman Habercisi olarak merhumeye Allah'tan rahmet Veli Bozkır ve ailesine de başsağlığı dileriz.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber