Beyşehir'de Meyve Bahçeleri İçin Hastalık ve Zararlılara Karşı Seferberlik

Beyşehir'de Meyve Bahçeleri İçin Hastalık ve Zararlılara Karşı Seferberlik

Konya'nın Beyşehir ilçesinde meyve bahçelerinde görülebilecek hastalık ve zararlılara karşı başlatılan seferberlik devam ediyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde meyve bahçelerinde görülmesi muhtemel hastalık ve zararlılara karşı başlatılan seferberlik sürüyor.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yürütülen çalışmalara ilişkin olarak yapılan açıklamada, kurum bünyesinde görev yapan teknik personellerin sahada mesaisini devam ettirdiği belirtildi. Açıklamada, ilgili personel tarafından meyve bahçelerinde hastalık ve zararlı kontrollerinin yapıldığı vurgulanarak, "Üreticilerimizle sahada buluşularak meyve yetiştiriciliği hakkında da teknik bilgiler paylaşılmıştır. Müdürlüğümüze ait kameralı tuzaklar, feromon tuzaklar ve tahmin uyarı sistemlerimizle meyve bahçelerimiz yakından takip edilmekte, sahadaki gözlemlerimiz sonucu oluşabilecek risklere karşı üreticilerimiz bilgilendirilmektedir" denildi.

Beyşehir’de Meyve Bahçelerinde Zararlılara Karşı Seferberlik

Beyşehir’de Meyve Bahçelerinde Zararlılara Karşı Seferberlik

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber