Antalya'da Sokak Hayvanları Sorunları ve Çözümleri Toplantısı Gerçekleştirildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve yeni doğal yaşam alanları oluşturmak amacıyla ilçe belediyeleri ve STK'larla toplantı düzenledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, ilçe belediyeleri, STK'lar ve yerel hayvan koruma görevlileri ile "Sokak Hayvanları Sorunu ve Çözüm Önerilerini" ele aldığı toplantılar devam ediyor. İkincisi gerçekleştirilen toplantıda sokak hayvanlarına yönelik hızlı ve etkili rehabilitasyonda iş birliğinin devam ettirilmesi ve yeni doğal yaşam alanlarının oluşturulması konuları masaya yatırıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde başlatılan "Antalya İl Geneli Sokak Hayvanları Sorunu ve Çözüm Önerileri" toplantılarının ikincisi Antalya Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü (ASAT) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, ilçe belediyelerinin veteriner hekimleri ve yerel hayvan koruma görevlileri katıldı.
"Doğal yaşam alanları oluşturulmalı"
Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Aslı Kılıç, sahipsiz sokak hayvanların yaşam ve rehabilitasyon koşullarının iyileştirilmesi, yeni oluşturulacak doğal yaşam alanları ve toplum refahını artıracak çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Sokak hayvanlarıyla ilgili yeni yasa tasarısına ilişkin değişikliklerin tartışıldığı toplantıda sahipsiz hayvanlara daha iyi bir gelecek ve yaşam koşulları sağlanması ortak hedef olarak belirlendi.
"Ortak akılla hareket edeceğiz"
Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını belirterek, "Sokaktaki hayvanlarımızın artan popülasyonuyla ilgili olarak yaptığımız çalışmaları buradaki hayvan koruma görevlilerimiz ile de paylaşıyoruz. Katılımcılarımızın iş birliği ve onların bize olan desteği son derece değerli. Bu anlamda ortak bir çalışma programı hazırlamayı düşünüyoruz. Bu programı da hep birlikte ortak akılla bu toplantılarda belirleyeceğiz" dedi.
"Bu konuya hassasiyetle yaklaşıyoruz"
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sokak hayvanları konusuna ayrı bir önem verdiğini aktaran Seda Özel, şunları söyledi:
"İlçe belediyelerimizle aldığımız ortak kararların bilgisini bugün katılımcılarımızla paylaştık. Bundan sonraki süreçte kedi ve köpek popülasyonlarının yoğun yaşam alanlarındaki durumlarının değerlendirilmesi ve azaltılmasına, bunların doğru alanlarda doğru beslenmelerinin sağlanmasına yönelik aktif çalışmalar gerçekleştireceğiz. Özellikle sokaklardaki kedi ve köpek popülasyonlarının son yıllarda aşırı derecede artmış olmasının halk sağlığı ve güvenliği açısından oluşturduğu tehlikeleri önlemek amacıyla etkin adımlar atıyoruz. Muhittin Başkanımızın hassasiyetle üzerinde durduğu halk sağlığını öncelik alarak kapsamlı bir planlama ile bu popülasyon dengesini sağlayacağız. Hedeflediğimiz ortak çalışma planlamamızda hem tüm ilçe belediyeleri veteriner işleri müdürlükleri hem de tüm hayvan koruma görevlileri ve sivil toplum örgütleriyle iş birliğimizi arttırarak devam ettireceğiz. Hayvan ve halk sağlığı açısından başarılı bir çalışma olacağını umuyoruz."
Döşemealtı ilçesinde yerel hayvan koruma görevlisi olan Mehmet Çiller de Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını takdir ettiğine değindi.
"Büyükşehir başarılı bir süreç yönetiyor"
Konyaaltı Belediyesi'nde Veteriner Hekim olarak görev yapan Artun Efe Kum ise, "Bu türlü toplantıların sürekli ve düzenli olarak devam etmesi taraftarıyım. Yerel hayvan koruma görevlileri ve belediyeler arasında iş birliğinin artarak devam etmesi gerekiyor. Tüm ilçelerden sorumlu olan Büyükşehir Belediyemizin iş yükü oldukça fazla ancak başarılı bir süreç yürüttüklerini düşünüyorum. Bu çalışmalarından ve toplantılardan dolayı çok teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
HABERE YORUM KAT