Antalya Bilim Merkezi'nde Öğrenciler Yapay Zeka ile Tanıştı

Antalya Bilim Merkezi'nde Öğrenciler Yapay Zeka ile Tanıştı

Kepez Belediyesi'nin Antalya Bilim Merkezi'nde düzenlenen robotik kodlama atölyesinde öğrenciler, yapay zeka ve kodlama teknolojilerini öğrendi. Eğitmen Murat Bahar, mBlock ve PictoBlox uygulamalarıyla temel ve ileri düzey konulara değindi.

Antalya Bilim Merkezi'nin robotik kodlama atölyesini tercih eden öğrenciler, çeşitli uygulamalar aracılığıyla yapay zekayı öğrenmenin ilk adımını attı.

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi'nin robotik kodlama atölyesine gelen öğrenciler, mBlock ve PictoBlox gibi uygulamalar aracılığıyla yapay zeka, makine öğrenimi ve görüntü işleme teknolojilerini öğrendi. Elektrik Elektronik Mühendisi Murat Bahar, temel robotik ve kodlama prensiplerini öğretirken aynı zamanda ileri düzey konulara da değindi. Yaşları 7-15 arasında değişen katılımcılara, taş-kağıt-makas oyununu yapay zeka ile gerçekleştirmenin yanı sıra, ses komutlarıyla çalışan sistemlerin nasıl tasarlandığı gösterildi.

Analiz etme becerisi

Atölyenin en ilgi çekici bölümlerinden biri, yapay zeka ile yüz tanıma ve duygu analizi konularıydı. Eğitmen Bahar, Google E-Tablolar aracılığıyla veri toplama ve analiz etme becerisi kazandırdı. Ayrıca, nesne tanıma ve yüz tanıma teknolojilerinin nasıl kullanılabileceğini pratik uygulamalarla öğretti. Atölyede, öğrenciler el hareketlerini tanıma ve ChatGPT gibi yapay zeka modelleriyle etkileşimde bulunma fırsatı da buldular.

Günlük yaşamdaki kullanımlar

Öğrencilerin sorularını ChatGPT'ye yönlendiren Bahar, bu teknolojilerin günlük yaşamdaki potansiyel kullanım alanlarını gösterdi. Teknolojinin gücünü keşfetme ve üretici düşünme yeteneklerini geliştirme fırsatı sunuldu. Küçük yaştaki katılımcılar, pratik deneyimler ve interaktif aktivitelerle, yapay zeka ve kodlama alanındaki bilgi ve becerilerini artırdı.

Antalya Bilim Merkezi’nde Öğrenciler Yapay Zekayı Öğreniyor

Antalya Bilim Merkezi’nde Öğrenciler Yapay Zekayı Öğreniyor

Antalya Bilim Merkezi’nde Öğrenciler Yapay Zekayı Öğreniyor

İlgili Haberler

Kaynak:Antalya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber