Alanya Üniversitesi ’sektör Kampüste’ Programının Paydaşı Oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Alanya Üniversitesi arasında Sektör Kampüste İş Birliği Protokolü imzalandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Alanya Üniversitesi arasında Sektör Kampüste İş Birliği Protokolü imzalandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Alanya Üniversitesi arasında imzalanan "Sektör Kampüste" iş birliği; öğrencilere katma değerli bir eğitim deneyimi sunmayı, iş dünyasında hazır hale getirmeyi, milli teknoloji hamlesine yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Milli Teknoloji hamlesine katkı sağlayacak, yön verecek nitelikli gençlerin yetiştirilmesini sağlayacak programın, dijital öğrenme platformu olduğunu söyleyen Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, programın sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne ciddi katkı sağlayacağını söyledi.
36 başlıkta en güncel eğitimler verilecek
Sanayi ve teknoloji firmalarının yetişmiş insan kaynağına ihtiyaç duyduğu bir dönemde, programın hayata geçirilmesinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Güner, eğitimlerin 2023 bahar döneminde başlayacağını söyledi. Programın detayları hakkında bilgiler aktaran Prof. Dr. Güner, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Sektör Kampüste Programı, sektörün ihtiyacına karşılık veren, çok önemli ve yerinde bir program. Alanya Üniversitesi olarak böylesine yararlı bir programın paydaşı olmaktan dolayı çok mutluyuz. Program eğitimleri 2023 bahar döneminde başlayacak. Programa katılacak genç yeteneklere 36 farklı başlık altında en güncel eğitimler sunulacak. Eğitime katılan gençler; sistem mühendisliğinden siber güvenliğe, blok zincirden kuantum hesaplamaya ve Java'dan uygulamalı doğal dil işlemeye kadar geniş bir yelpazede uzmanlaşma fırsatını elde edecek. Program sayesinde öğrencilerimizin geleceğin teknolojilerine hem hâkim olması, bu teknolojilerde uzmanlaşmalarının önü açılacak" ifadelerini kullandı.
Teorik bilgiler, gerçek uygulamalarla birleşecek
Eğitimlerin 14 hafta süreceğini söyleyen Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, "Sektör Kampüste İş birliği kapsamında verilecek derslerin, sektörün profesyonelleri tarafından verileceğini aktardı. Öğrencilerin teorik bilgileri gerçek dünya uygulamalarıyla birleştirme fırsatını yakaladığına vurgu yapan Prof. Dr. Mesut Güner, "Milli Teknoloji Hamlesi rehberliğinde sanayi ve teknolojide yakalayacağımız başarılar, ülkemiz açısından hayati önem taşımaktadır. Bu program, önde gelen firmalarla doğrudan iletişim kurma fırsatına sahip olan öğrencilerin staj ve kariyer gelişimine çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücünü eğitme ve istihdam etme konusunda büyük bir gelişimin yaşanmasına öncü olacaktır. Alanya Üniversitesi olarak, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, İletişim ve Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Mimarlık, Aşçılık, Fizyoterapi, Bilgisayar Mühendisliği, Çizgi Film ve Animasyon bölümlerinde eğitimler veriyoruz. Böylesine yararlı bir programın paydaşı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT