3. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu Başladı
Konya'da 3. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu (UPUES 2023) başladı.
Konya'da 3. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu (UPUES 2023) başladı. Sempozyumda konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, uluslararası toplumun birikiminden faydalanmanın önemine ve eğitimin evrensel bir husus olduğunu dikkat çekerek, "Evrensel olan, hem usulde hem esasta nerede ne güzellik varsa, bütün bunları almak, toparlamak, sistematik olarak bunu eğitim sistemimizin içine giydirmek çok önemli" dedi.
Konya Valiliği himayelerinde, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen 3. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumunun açılış programı Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Sempozyum ile Türkiye'de ve uluslararası eğitim platformlarında yapılan örnek projelerin ve öğretim uygulamalarının bilimsel sonuçlarının eğitim camiası ile paylaşılması, yaygınlaştırılması, öğretmenlerin ve akademisyenlerin proje hazırlama ve uygulama deneyimlerini paydaşlara aktarmaları hedefleniyor.
"Hükümetimizin, eğitim kamu hizmetinin iyileştirilmesi, yaygınlaştırılması yönündeki çabası çok kıymetli"
UPUES 2023'ün açılış programında konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, eğitimin marifet işi, bütün sektörlerin, aslında insanların gelişmesinin ana mecrası, anahtarı olduğunu söyledi. Bunun uzmanlarının, öncülerinin öğretmenler, akademisyenler olduğunu kaydeden Vali Özkan, "Öncelikle Necmettin Erbakan Üniversitesi'ni tebrik ediyoruz. Belediyemizin katkıları, Milli Eğitim Bakanlığımızın ilgili birimlerinin buna müdahil olması, bu işbirliği, iletişimin gerçekten bir sinerji ve bereket oluşturduğunu ben de müşahede ediyorum. Çocuklarımız, bizler bundan istifade edeceğiz. Dünya bilim tarihi, dünya bilim havuzu, bunun geliştirilmesi yönünde gerçekten Anadolu'nun ayrı bir yeri, önemi var. Hem hikmeti hem hükümet etmeyi kendisinde barındıran Konya'mızda bu ilmi meseleler, bilim konusu, eğitimle ilgili hem kurumsal ve kapasitenin artırılması, bu noktada katkı verenlerin oluşu şehrimizin geleneğinde vardır. Bunlar elbette ki bizim için çok önemli bir istinaf noktası, bir iftihar kaynağı. Ama bunun istinaf noktası olurken aynı zamanda günümüzde biz ne yapıyoruz, neredeyiz, geçmişte ve yatay olarak diğer ülkelerle, diğer alanlarla, diğer sektörlerle sürekli bu kalitenin olması da aynı zamanda bu çalışmaları teşvik ve tahrik edici bir unsur olduğunu biliyoruz. Bugünkü sempozyumda da değişik alanlarda, değişik sektörlerde, değişik projelerden eğitim ile ilgili, eğitimin teorisi, uygulamaları ile ilgili aslında bütün bu çalışmaları birleştirerek daha da ileri götürmek, daha iyi bir mecra oluşturmanın yolunu, yöntemini hep beraber araştırıyoruz, bu arayış içerisindeyiz. Bunun çok kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum. Şehrimizin buna ev sahipliği yapmasından da büyük bir memnuniyet duyuyorum. Elbette ki hükümetimizin, insanlarımızın bu ihtiyacına ve bu hissiyatına tercüman olarak eğitim kamu hizmetinin iyileştirilmesi, yaygınlaştırılması yönündeki çabası çok kıymetli. Eğitim ile ilgili fiziki altyapının, eğitim teknolojilerinin iyileştirilmesi, eğitime hizmet sunan siz öncülerin, öğretmenlerin insan kaynakları noktasındaki çalışmaları, iyileştirme faaliyetlerinin stratejik hedef olarak Bakanımızın riyasetinde belirlenmiş olması önemli. Ama en önemlisi gerçekten eğitime yönelik, ilme yönelik bu motivasyonun sürekli diri tutulmasıdır. Bunu sağlayacak olanlar da ağırlıklı olarak siz öğretmenlersiniz. Anneler, babalar toplumun bütününün de olması kıymetli. Merak duygusu, ilme ve bu eğitime yönelik iştiyak duygusunun sürekli tahrik edilmesi, sürdürülebilir bir düzlemde kurumsal olarak ve bireysel olarak bunların hedeflerinin belirlenmesi ve bu hedeflere gidecek iş merdivenlerinin oluşturulması, bunun iyi izlenmesi, iyi değerlendirilmesi ve bu anlamda özellikle bilgi teknolojilerinin hem işin esasında hem yönteminde çok iyi uygulanması ehemmiyet arz eder" dedi.
"Nerede ne iyi, ne güzellik varsa, bütün bunları almak çok önemli"
Uluslararası toplumun birikiminden faydalanmanın önemine ve eğitimin evrensel bir husus olduğuna işaret eden Vali Vahdettin Özkan, "Dolayısıyla evrensel olan, hem usulde hem esasta nerede ne iyi, ne güzellik varsa, bütün bunları almak, toparlamak, sistematik olarak bunu eğitim sistemimizin içine giydirmenin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bunda da akademik arenanın katkıları özellikle ehemmiyet arz ediyor. Eğitim fakültemizin bu anlamda yapmış olduğu çalışma gerçekten çok önemli. Bunun artarak devam etmesi, toplumumuzun talebi, insanların talebi. Bu ilmi çalışmalar, eğitim ile ilgili en nitelikli yöntemleri bulmamız insani yaşam kalitemizin artırılmasıyla beraber artık yaşamak için de gerekli. Çünkü çevre düzenindeki, insanlık üzerindeki, kültürel değerlerimiz üzerindeki baskılar gerçekten bizi çok daha değişik yöntemler, çok daha kamil usul ve yöntemlere yönlendiriyor. Bunları buluşlarla, keşiflerle sürekli ileri götürmemiz halinde olumsuzluklarla mücadele etme kapasitemiz ve potansiyelimizi harekete geçirebiliyoruz. Bugünkü sempozyum da bu kötülüklerle, olumsuzluklarla, istikamet üzere gidişimizi tehdit eden risk unsurlarını bertaraf etmeye yöneliktir. Bu çalışmaların çıktılarının, sempozyumun çıktılarının ilme, irfana, bilimsel gelişmeye, toplumumuzun refahına ve ilmi iştiyakın artışına vesile olması temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
UPUES 2023 açılış programına, Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, akademisyenler ve öğretmenler katıldı.
HABERE YORUM KAT